BLOGGER TEMPLATES AND MySpace 2.0 Layouts »

One click you will follow me :]

Like lah kalau ok

Facebook.

Dayang-dayang Permaisuri sekalian

Tuesday, May 31, 2011

Miss :)

Wiwikk ^^, hehe. Harini kes bengang happy. Rombongan lebih kurang satu kampung , eh sorry bukan satu kampung tapi penduduk kampung (: Naik bas , sbb nk pegi hntr salah seorang dari pengantin baru dari kampung kami ke Kuala Terengganu . Tak silap saye kampung AJIL kot , AJIL ye jangan lupa . Bukan AJAL (:

Hehe, so tadi bangun awal . Mandi , pakai baju . Sembang :) Then, tunggu bas sampai . Pastu cepat cepta naik , takut tkde empty seat . Padahal i'm the first person naik bas tu* Tunggu semue org naik , pastu driver bus tu undur bas . Banyak halangan ah , bas kan panjang . Lebih kurang 10 minit kot . Jalan kecik bas lebar macam kura . Pastu tunggu bas sampai , then makan-makan kat kenduri . Ramai org ingat nak gi Sekayu Waterfall , ahah speaking kjp .

Pastu bas stop kat Mydin Mall, nak gi GIANT GIANT GIANT GIANT ! Fuhh, rindu giant . Tahu lah tkde pape kat dalam giant tu tapi . Best memory ah . Situ ah tempat saye jumpa Memey Balqis , situ ah tempat saye jmpe bdk kmbr tuh . Situ ah saye jumpe geng geng yang *mungkin diorg lupe saye kot* Situ lah kenangan hp memey jatuh . Fiwikk , hmmm . Tadi nk gi tapi mase tkde . Lain kali g lagi ehhh :) Best ah , snap sane snap sini .


Lain kali upload lagi (: tkde pun pic . Eh ade tapi line slow , kbai probs tu .


p/s: Hey teman-teman. Gue punya tante baru kok, namanya Faraa Qina Kayla , dia add saye . Thanks dongg , dia mesra . Sekali tegur macam bertahun-tahun kenal , dia itu tante gue (:

Tuesday, May 24, 2011

3 papers agi -_________-

Exam oh exam, 3 paper agi je ni. Hadoyai, pening oh kpale duk pikir i. Kalut o_o esok rabu, last day exam. okay amin ya rabbal alamin ah exam nok abih doh . Esok maybe exam seni kot ah then tkpyh pikir bnyk duk lukis je , kan senang tu kan ? Haritu exam sejarah banyak mau mati woooo , bape kali duk nengung . Huhh , bape kali g tandas . Okay , hellyeah history . Bakpe lah duk g wat sejarah subjek yg penting . Huhh , kalu senang boleh tahan ah aku nk blajo . Nie macam sial je kene hafal name orang dulu-dulu then ingat dalam otok pastu kene mengadap exam paper yang berwarna kosong hanya dicampur sedikit pewarna hitam yang langsung tidak harmoni tu . Eceywahh ;D Haha , gila kan . Tabik off ah sejarah .

Nangis whoaa T_________T
Tkmo pikir lelame ekg kang koho gila --'

Kbye thats only my words today .

Ohyea, blog nie dah berwajah baru and banyak ah html code aku tkleh pkai . Mak ai , lenguh aku g cari senang-senang je javavoids zero . Watttaffuaak lu , wa manyak saket hati loo .

Kbye , eh jap hampir terlupe ah pasal BIGHUG & KISS RIGHTLEFT kita tu kan . Okya lofshu :)

Monday, May 23, 2011

Wajah baru :)

Blog nie dah lain, tukar wajah. Hasil kerja keringat sendiri cari website, huhh. Penat jugak ah kan. --'

Sunday, May 22, 2011

Hehe ^^

Okay salam satu Malaysia semua, berdirinya saya disini ingin menyatakan yang saya rindu akan suara suami saya *saya nawok* . Okay seterusnya saya tidak kahwin lagi, anda semua jangan jadi bodoh sangat sebab suami saya mat bangla selenge yang kerja dekat stesen minyak depan tu dah ceraikan saya, almaklumlah mamat tu mempunyai penyakit yang tak dapat dielakkan iaitu sawan babi sebab hari-hari g ladang babi . Okay itu tidak dapat dinafikan lagi kerana ianya sudah terbukti dan mamat itu sebenarnya bukan suami saya yang sah dan tidak pernah mengahwini saya kerana itu semua berlaku didalam mimpi saya. Cehh , mangat cite . lepas tu kalau rasa ianya akan betul-betul terjadi doakan ye mamat tu cepat-cepat mati sebab saya ade suami saye yang sah dan mukalifah . *dahu bnda*

Okay saya rindu suara suami saya dulu , manja dan sekarang dah berubah . Lain sangat , lain gila . Saya lama tak contact dia sampai saya sendiri terkejut dengan perubahannya itu . Omaigold lupa aku memang takde suami betul sumpah—‘

K harining aku gile kot sebab miss my besffffff lama tak contact semalam texting then ingat nak call tapi rasanya dia busy dengan kerja die *karam singh walia* nak buat laporan then cari ah pantun hape kbnde –-‘

Wednesday, May 18, 2011

Harini bosang . exam --'

Pssstt . Harini ambe nok cakak ganu pekak . Kalu dok pahang meh ah belajo suter suter , ambe dok maroh hehh . Pestaim lu ambe nok peluk ye ketak lajok patu nok ciung pipi kiri pipi kanang kaligus . Abih cite pasa nie ambe nok cite pasa kehidokpang ambe sehariang kak koloh petang takdi .

Mule-mule ambe perekse metemetik ketah satu , mangat ambe buak patu ambe dok reti pak soklang patu ambe tinggal bodo gitu je . Patu sambung pekse base layu ketah due , mule nye cekgu bagi doh ketah kajang due lai patu ambe gi wak kotor , ambe gi wak konyok patu jadi napok udoh ah . Ambe pong berase nok gi mitok nge cekgu due lai agi ketah kajang . Pah gi amek how , ambe pong saleng mula gi wak come ketah tu , maklong ah takboh wi ketah ambe udoh . Haha xD

Pah abih pekse ho ambe tunggu mase abih , sambel tu ambe duk sembang dengang adik ambe lang kelas . Loleh loleh loleh mase abih , patu orang hok duk depang kali kene kutek ketah pekse . Ambe pong duk gura nge adek ambe last last ambe kuo gitu je gi rehak , dok tahang ngak ekpong . Laporr :/

Patu pah gi rehak makang mee bandung , harining dok sedak kek mee kak koloh ambe . Dahu ah bakpe , nyekik hati ambe duk puak ke mee tu pah abih . Harining ambe dok ingak nok bawok kaeng mayang , mase mayang zohor ambe pingjang kaeng mayang syasya *beso bapok* sapa rebeh noo bahu ambe .

Mase asor lok ambe kene gode doh nge setang , ambe niat poteng mayang mase tu . Ambe dok niat benor , ambe dok ngaje , ambe tingga kaeng mayang dok kang ah nok gi balek dumoh gi ambek kaeng pulok op ? Haha >.< Ambe pong duk tape kat depang sura ngeng kawang ambe . Mase tuh ambe debo ah op sebab firstime dok ingak nok bawok kaeng mayang . Maklonglah kang beg ambe mase pekse kecik , dok muat nok letok kaeng mayang patu ambe jadi dok ingak ah .

Patu ambe wak wak maing beg ah mase tunggu orang sudoh mayang . Ambe kang skoloh sesi petang , ambe kene tunggu ah . Ambe pong sembang pah orang abih mayang hoe , patu gi masuk kelah sambung pekse base layu satu . Ambe saloh ikot jadual , mangak ah ambe bawok kekeleter nge alat besi mendape name ahu oh . Patu doh doh cekgu masuk kate 'okay, check kertas periksa awak. pastikan awak dapat kertas peperiksaan bahasa melayu satu' . Ambe tekanang mase tu sebab ekseted ngak nok jawak ketah mets satu sebak senang je dakyoh kire , petek kekeleter tubik jawakpang lalu .

Patu , ambe paceroh duk sembang nge adek ambe ah kok . Ambe puasang duk cakak bunyi 'psst psst' duk kusi dekak doh tapi kok cekgu dengor mapuh ambe buleh makah '0' , telor ayang ambe buleh ekgi kang . Ambe pong lengoh gok nok nuleh pangjang-pangjang ehh . Ambe kene balek dumoh ambe doh nie , garib doh nie kang dok pasa kene napor nayang suter free of charge takyoh bayo .

Okay , ambe nok ciumkirikananpelukketaklajok nge ye lu neh . Kbye :*

Tuesday, May 17, 2011

Pffft --__--

Okay , harini pffftt gila ah . Gaduh dengan Nur Fajrina Bakri macam sial ah .
Mana tak sakit hati kan kalau nak sound dia update status kat wall sendiri ?
Gila ah gitu kan .

Bukan aku sorang je , ada lagi gang aku yang kena . Baru-baru nie kan kawan aku ada update
status macam ginie nie haa

'Oakley ! <3 via celcom sms'

Then ada ah yang gatal miang sangat update status macam nie

'Sian mu geng , baru minat .'

Then ada lagi ah sambungan status dia tu tapi aku tak pasti apa lah kan .
Then , kawan aku tu terasalah kan . Bodoh ah Nur Fajrina Bakri nak update status
macam tu kan kalau takde sebab kan ?

So , kawan aku banyak kali terasa sebab status dia . Bila kita orang tanya dia
buat-buat tak tahu . Pfftt sial !

Butoh ah , kat sapa lagi dia nak tuju status tu kalau bukan kawan dia yang baru
update status via celcom sms beberapa minit yang lepas kan .

Dia sekarang banyak kali ah tak truly online kat laptop tapi duk main
via celcom sms
je sebab dia g langkawi .

Macam taknak lepaskan Facebook je , macam ah balik sini takleh online --'
Ehh , dia cakap aku ganggu hal dia ah .
Dia cakap jangan jaga tepi kain dia .

Whhaattss ?

Ehh yang dia duk jaga kain orang-orang tu buat apa ? Bukan dia ke selama nie duk
miang sangat , kalau ada cerita sikit sibuk jugak nak tahu .
Arghh , kawan-kawan aku banyak yang tak puas hati dengan dia .

Terhegeh-hegeh duk nak tolong orang , ehh orang lain pun tak bodoh lah
kau ada plan lain ah disebalik kata-kata kau tu .

Apa ? Ingat aku tak tahu ke ? Ingat aku takleh nak baca muka kau ke ? Ni ah yang buat aku
naik angin tiba-tiba nak marah nie . Kan habis semua yang tak bersalah pun kena
BUNUH
kang !

Haa , kan dah terkeluar tu . Nie ah yang membuatkan aku carut bagai , kalau orang tak sakitkan
aku aku tak sakitkan hati orang ah except aku sendiri yang tak puas hati dengan dia !
Ada faham ? Ehh , nak ngadu kat sapa ?

Kat blog kau ?

Haha , memang takleh bayang ah kau cakap dengan blog tu . Rasa macam nak tolong hackan lah , boleh ?
Okay thanks , nanti kau tunggu ah masa dia nanti .

Ya , taksabar rasanya xD . Aku rasa nak tolong kau cepat-cepat . Ehh ? Aku jahat ? Kau ?
Kau tak fikir yang kau lagi-lagi jahat ah . *Tak malu punya manusia*

Kthanks ah kau IM aku pasal benda tadi . Amin~~
Banyak kali aku berdebat dengan kau tu je yang kau balas ?
Tu je ? Alim ah kau xD

Harini je alim . Biasa kau ah yang banyak carut kalau apa benda yang tak kena sikit kat diri kau tu .
Okay lain kali buat lagi eh babi .
Aku cakap terus-terang ah *rahsia besoo*

Aku memang takleh nak kawal ah sikap emosi/marah aku nie . Sorry kalau overmad , tapi aku cakap benda yang betul so kau marah ? Ada aku kisah O.o

Okay pasal IM tadi aku save then upload fb . So kau takleh nak marah aku ah kan ?
Haha xD Bukan ah nak malukan kau tapi aku geram perghh dengan kata-kata ku . Tak
tahan dohh nak gelak xD

Okay , pastu ada ah komen yang lagi buat hati aku panas--'
Sorry ah ye tuan , tak niat pun nak marah sampai macam tu .

Last-last aku fikir balik takyah ah nak hack kau bagai , buang masa je hack kau macam lah
takde orang lain lagi aku nak hackan .

Huhh , dah okay kat sini je cerita perdebatan aku harini . Lain kali update lagi pasal
benda yang aku happy sangat nak update :|

Kbye offline 

Tuesday, May 10, 2011

Exam . Dokleh online --'

Okay , post kali nie taknak kiss . *Sorry*arghh, mcm ah korg nak sangat kisses aku nie kan* . Gaban punya tahap ah . Rasa nak nangis bila dengar 'wee , off awal sikit laptop . api naik melambung' Sorry ah meluat gila dengar rasa nak terkentuttutut . Arghh , plus plus ayat nie 'exam nak dekat dah . online macam takde future' . Gahh , nampak macam kurang hajar kan . Tapi sorry sorry sorry (bahasa menunjukkan adat) 
Huhh , buku sentuh sikit-sikit . Baca langsung tak . Jadual ikut tak ikut . Homework jeling -.- Arghh , benda-benda yang penting tu lah aku takleh nak fokuskan padahal bukannya parah sampai menghasilkan sesuatu yang aneh dan buruk . Kan kan kan ?
"Para-para warga SMK Sultan Ismail II sekalian, saya kanak-kanak golongan terpendek di sekolah itu ingin sekali mendoakan anda semua melakukan yang terbaik sewaktu peperiksaan pertengahan tahun ini dimana ianya menentukan kelas-kelas kita pada tahun hadapan iaitu 2012"

Cewahhhhh , lenggang nampak . Doa macam ada exam besar kan , tapi exam lah jugak kan . Masa menentukan keputusan dan masa memperbetulkan keputusan kita yang agak buruk pada peperiksaan yang lepas macam ah teruk sangat result aku .

Tapi memang gaban ah perasaan nak betulkan result yang dekat list cikgu tampal kat board depan tu . Nak je aku liquid-liquidkan nama aku dengan nama orang lain . Kira boleh tahan ah mak aku meleter masa tu , nak nagis hamba mendengarnya . Wakakakaka :DDD

Ehh , sempat lagi aku gelak padahl ada beberapa hari lagi aku & ciptaan tuhan yang bergelar PELAJAR  yang tak lama lagi nak hadapi exam . Macam exam UPSR , PMR , SPM and what . Exam punya lah panjang melebar macam ginie nie haa ||||||||||||||| hari wokkk . Mana tak gagah wee lama memanjang .

T_______T

Takpe , aku try nak sabar relax and whatever supaya aku semua boleh exam dengan tenang . Last minute aku nak pegang buku-buku pinjaman sekolah , aku nak belek satu-satu kasik masuk biar penuha dan tak keluar-keluar ilmu tu .

"Pergi sekolah nak belajar kan ? Bukan nak menggatal"

Thats the words I cant forget away . <-- Menyampah aku speaking macam maknyahh -.- Broken pulak tuh . Okay lah , last ah aku nak bagi kiss buat sehari dua nie sebab aku SPM CANDIDATES kan ? Harhar *tipu banget*  Exam untuk middle year aje lah . I baru form2 , you ?

Garharharhar , aku gila-gila . Nak kasi betulkan otak minda yang tak berapa nak cerdas dan tubuh badan yang tak berapa nak sihat nie aku pergi beli cotton candy kat kedai sebelah sekolah def aku *Kedai Pokmangg* yang ajar aku cakap sengal tullah .

Mana taknye , dia tanye aku nak beli apa dalam sengal language . Aku dengan beradab sopan dan tertibnya aku pun membalas pertanyaan pokmang itu dengan bahasa yang sengal jugak . Bharharhar , jealous ? Buat jugak walawee :)

Wee , takleh senyum :|

Offline :*